Ervaringen

Na al jaren bezig geweest te zijn om het probleem “huilen bij het minst of geringste in iedere situatie” van mijn zoon aan te pakken ben ik via internet bij Voormijzelf terecht gekomen, de open website en het feit dat er niet allerlei vragenformulieren ingevuld moesten worden deed mij de mail sturen om advies. De terugkoppeling van Voormijzelf was aansluitend met de website, helder.
Dan was de volgende stap om het vertrouwen te winnen van onze 12 jarige zoon, alles wat alleen maar zou lijken op alle methodiek waar zijn school in de afgelopen jaren mee was aangekomen zou al een volmondig NEE betekend hebben. Jongens van die leeftijd willen niet anders zijn en al helemaal niet ergens heen gaan waardoor je voor de buitenwereld als anders wordt bestempeld. Stap 1 was een kennismakingsgesprek gehad zonder mijn zoon om een gevoel te krijgen bij wie ik het probleem van mijn zoon zou neerleggen, het blijft moeilijk om als ouder een probleem rondom je eigen kind door een ander te laten oplossen. Dan kan je als ouder toch het beste zelf! Het kennismakingsgesprek was prettig en open, ik had genoeg voldoening om samen met mijn zoon een gesprek te plannen met Debbie. Bij dit gesprek tussen mijn zoon en Debbie was er al zoveel vertrouwen bij mijn toch wel gesloten zoon dat ik verbaasd achterover leunend het gesprek volgde. Wat volgde waren enkele vervolg afspraken van mijn zoon met Debbie, je zag hem stap voor stap vooruit gaan en het vermogen krijgen om zijn probleem te onderdrukken in de meeste situaties. Natuurlijk waren er momenten van terugval, maar als er dan een mail gestuurd werd door mijn zoon met de reden van de terugval was er meteen reactie terug en zag je de opluchting op zijn gezicht verschijnen. Vertrouwen, vertrouwen en nogmaals vertrouwen is de sleutel van Voormijzelf.

Inmiddels heeft onze zoon het probleem redelijk onder controle en is hij zelfs niet eens meer bezig met de opdrachten die hij van Debbie heeft mee gekregen, zelf de CITO wat toch een spannende tijd is voor een 12 jarige was een periode waar hij zeer relaxed doorheen fietste.

Mijn conclusie is dat ik iedereen zou aanraden om bij Voormijzelf een probleem van je kind neer te leggen, ik denk dat er weinig mensen sceptischer waren als ik voor het traject en ik moet toegeven ik zat er compleet naast. Wat Debbie in 5 gesprekken heeft gerealiseerd was ons als ouders simpelweg niet gelukt.
Ouders van M.